#42

Kako dugogodisnje prijateljstvo ode u zaborav?

Cijeli jucerasnji dan i danas u pozadini glave razmisljam o tome kako se u zivotu sve lako preboli kad nema za sta da se pokusava..Bilo da se radi o momku,o prijateljstvu,o poslu,o prilici za bilo cim i kim..
Nekad prije dok sam bila mladja i nesigurna,labava cinilo mi se da se bukvalno raspadam ako se posvadjam momkom,ako propustim kafu,ako se bilo cija drama desava mene boli ta necija sikiracija,sad..Vecina situacija mi je smjesna,vecina totalno nebitna,poneka me dirne ako se radi o bas meni bliskim osobama,ali opet ne istom mjerom kao prije.Sad je to u granicama normale,sad to sve gledam kao lekcije I zahvaljujem se Bogu na svemu sto mi dodje,kako dobro tako I lose.
Nekad prije mislila sam ako izgubim prijateljicu da cu plakati,kriviti se,uciniti sve da to ispravim I vratim u prvobitno stanje,na kraju mi se to I desilo.Izgubila sam ne jednu vec cetiri prijateljice za koje sam mislila da su moje vjecne saputnice,i sta je iz toga ispalo..?!
Ispalo je da biram gore za sebe,ispalo je da sam narkoman I kurva najveca na svijetu,ispalo je da sam ih izdala jer nisam poslusala njihove savjete koji su bili izmedju ostalog da okrenem ledja svojim trima curama koje poznajem cijeli zivot.Zasto?
Jer je jedna strana cura furala,a fura I danas stil sofisticiranih,uglednih,damica bez greske,a duboko u sebi nisu pomirene same sa sobom,kompleksi ih piranski grizu I nezadovoljstvo sobom samo mrznju u njima stvara.Ta strana je zahtjevala od mene da se odreknem ove druge strane koja je totalno suprotnost,moje cure koje su pogrijesile milion puta u zivotu.Od progresnih muskaraca,zivotnih odabira,droge I ludovanja do manjka zelje da se prikaze perfektnim nekim tamo desetim ljudima.Odabrala sam ovo drugo,logicno.
Zasto da promijenim stil oblacenja,jer je kao sramota da budem u duksi I da furam rusak umjesto zenske torbe (koje su mi sve ruzne) i stil dzemper na kosulju jer je to damski..?!
Zasto da zelim nositi stiklice,cizmice,sminku svaki dan ako se I u pidzami s pundjom na sred glave osjecam lijepom?!
Zasto da se pretvaram da sam neka picoha iz Londona,ako sam divlje krajisko dijete?!
Zasto je potrebno da se crtaju obrve i stavlja puder za neku obicnu kafu,ili zasto da se ide na vecere ako mogu setati sumom?
Zasto da se predstavljam ljudima kao nesto sto nisam jer tad kao nece pricati o meni iza ledja,a svi znamo da ce pricati bio ti Sveta Marija ili bio najveca kurvetina svijeta?!
Zao mi je sto ljudi pokusavaju svoje nedostatke nadoknaditi mrznjom I nezadovoljstvo sobom uljepsati sminkom i odredjenim stilom.Zao mi je sto se ne vole onakvima kakve ih je Bog stvorio.
Zao mi je sto nije u modi biti prirodan i sto nije u modi da svi imaju nesto svoje,zao mi je sto je sve kalup I sto se moras klesati kako bi bio prihvacen tamo gdje ustvari ni ne zelis biti.
Na kraju krajeva zahvaljujem se Bogu na ovom svom predivnom sinu sto mi je svaki dan sve sladji i drazi i sto me srce steze koliko ga volim.Zahvaljujem se Bogu sto se umiri dok ga uzmem u ruke,sto me stipka lijevom rukicom dok ga hranim,sto mi se nasmije kad ga ujutro budim,sto mi je presladak kad place iz svega glasa pa mu vidim resicu i malo crveno ljutito lice.
Hvala Ti Boze na ovom malom bicu sto ima noktice ostre,usnice male slatke,okice vesele,uhice cupkaste i glasic medeni.Sto ima kosicu meksu od paucine,nogice sladje od gurabijice male i miris ljepsi neg najskuplji parfemi na svijetu,sto ga mama voli neopisivo mnogo,toliko da ga se nagledati i namirisati ne mogu dovoljno.

Update o sugi
Neki dan ja na grupi poslala sliku dlana da cure vide kakvo je stanje I zna li koja ista o tome,na kraju smo sve postale google doktori I redom trazile sta bi to moglo biti.Zakljucak je bio da sam imala do sad sve vrste suge koje se mogu pokupiti na ovim prostorima,od macaka,prljavstine,suhoce I mokroce,i sve me fala Bogu proslo bez doktora i pregleda.

Evo ga stenje izgleda da kaki pa mu moram ici pomoci malo po ledjima maziti.

Peace out
Shigmignig

lalamu
Ne volim oskudno.Ni odijevanje,ni vokabular,ni emocije.Sipaj,nek preliva.

Komentariši