chingona's world

Mudre misli male Le


01.02.2021.

#37

#Shawty gon' get that paperDanas sam se bacila na ucenje,imam neki ispit iduce sedmice koji planiram izaci tako da sam pocela malo ranije jer nemam puno slobodnog vremena.
Juce sam dobila i to je bio znak da nisam opet trudna,a vec smo poceli pricati kako je broj dva na putu.Ne mogu reci da mi je drago sto nisam,ali mi je lakse sto nije jos.Trebamo malo sacekati,a ne samo ih redati jedno do drugog.Mada I to da se desi bila bih sretna,ali I duplo izmorena.
Kad pogledam situaciju kako se cesto svadjamo I kako stalno neke scene izbijaju bolje nam je sacekati da se ista ustabili,i nas dvoje kao cjelina I pojedinacno svako od nas dvoje.
Srecom ne boli me stomak kao nekad prije samo osjecam onu odvratnost u tijelu kao da sam gnjila sto je sasvim normalno.
Sad sam na pauzi da ispusim jer mali spava pa cu nastaviti sa ucenjem dok je u kuci mirno,a kasnije trebamo u trgovinu pa pravljenje rucka I onda pospremanje I druzenje sa svojim malim sinom.


𝚃𝚠𝚘 𝚍𝚊𝚢𝚜 𝚕𝚊𝚝𝚎𝚛


Trenutno sjedim na podu spavace i pazim na malog prdeca smrdeca dok se ljuljka u svojoj ljuljici.Najvise voli zvuk cvrcaka,koprcka se,rukicama mlatara i jezikic plazi.Ranije kad sam pricala mamom tj gledala se kao da je u jednom trenutku rekao “aj mama“ mene odmah obuzela neka sreca nenormalna,a mozda mi se samo ucinilo.
Izasla sam vani sprziti pola topa pa nastavljam sa majcinstvom,trebao bi oko 11 I jesti,vidjet cemo koliko ce izdrzati.Vani je preeeeehladnoooo,a ja se slabo obukla,propuhuje me sa sviju strana.Necu moci dugo.
Nocas sam opet pravila muffine,u zadnje vrijeme sam navalila na njih,ali ovi zadnji su ispali najbolje do sad.


𝙳𝚊𝚢 𝚊𝚏𝚝𝚎𝚛


Naravno da nisam zavrsila post sinoc,ne znam sta me prekinulo pa nisam ni nastavila.Sad evo lezim u boravku,sincic spava kraj mene,CoVek treba da uskoro pocne sa nekim sastankom.Meni zeludac prazan,rupa u meni tolika da imam osjecaj da me probija koliko je teska.
Sad sam isla ubaciti u pec i malo cu zmirkati dok mogu.
Nevjerovatno je koliko dugo mogu pisati jedan post,odnosno iz koliko pokusaja ga hocu zavrsiti,to se odulji na dane i sedmice.Kad pomislim da je to to i da cu ga uspijeti zavrsiti i objaviti nesto me omete i ja prekinem,kasnije cu mislim se..tako dolazi do ovih postova.
Evo trenutno ninam sina na nogama,laptop mi je u krilu i trazim kakav posao.Zadnja nafura mi je posao i gettin papers,ako nikad sad je idealno vrijeme za trazenje posla preko interneta tako da se bacam u potragu,a i vi moji kolege blogeri ako znate slucajno neke poslice koji bi mogle raditi mame od kuce javite mi..hvala vam!


p.s. Odlucila sam da od danas pocinjem da ponovo vodim bujo dnevnik jer samo tako mogu odrzavati obaveze i pratiti dane kako teku,inace se pogubi u vremenu i prostoru.
Pocinjem danas,evo sad..
peace out
shigmignig